Lectio under angreb

lectio_logo.gif
Lectio angreb var nøje koordinerede

Gerningsmændene bag de virtuelle angreb på Lectio er stadig på fri fod, men sagen er nu blevet meldt til politiet. Selvom der ikke har været tale om deciderede ”hackerangreb,” bekræfter Louise Sølvstrøm Ørum fra MaCom, selskabet bag Lectio, at der har været tale om forsøg på at lukke Lectio ned.

 

DDoS-angreb

Når Lectio i den seneste tid ikke har fungeret optimalt, har det været på grund af såkaldte DDoS-angreb. DDoS står for Distributed Denial of Service, og dækker over, at trafikken på Lectio har været så markant, at sidens servere ikke har kunnet magte at administrere de mange besøgende.

 
 

Overbelastning

”Lectio har ikke været ude af drift eller haft driftsforstyrrelser, men på grund af DDoS-angrebene har der været tale om en overbelastning,” fortæller Louise Sølvstrøm Ørum fra firmaet MaCom. ”DDoS-angrebene forekom lige før skolernes efterårsferie, i sidste uge og enkelte gange i indeværende uge. Vi ved ikke, hvem der står bag, men vi har politianmeldt hændelsen.”Politiet inddraget

At politiet skal inddrages i sagen skyldes, at overbelastningen ikke er et tilfælde. Et sted i landet sidder der nogle personer, som i fællesskab koordinerer overbelastningen af serverne.
”Vi har oplevet DDoS-angreb før, men ikke i så voldsom og tilbagevendende grad som i denne omgang,” udtaler Ørum. Hun vil endnu ikke gisne om hvem, der kunne have en interesse i at nedlægge Lectio:
”Vi ved ikke hvem det er eller kan være. Som sagt er politiet på sagen for at opklare, hvem der står bag. Før vi ved noget med sikkerhed, kan vi ikke sige noget om den side af sagen.”
 

Jørstad,_Malte.jpg

 

 

 

 

 

 

Tekst: Malte Jørstad

Klik på billederne for at se forstørrelse

lectio_logo.gif

Til forsiden

 

 

Muler UpDate-redaktionen:
Nicolai Rekve Eriksen
Ole Buhl-Hansen

Anna Huynh 3u
Lotte Wiile Sørensen 3u
Pernille Stiesdal 2e
Emma Høyer Bentsen 2r
Mathilde Kjær Knudsen 2b
Lilla Szilas 2b
Maja Hørslev Sørensen 2f
Marie Pedersen 3c

Marian Mohamed 1n
Philip Nedergaard Nielsen 2b
Simon Lykke Broe 2b
Sofie Nørtoft 1f

Andrea Grooss Jakobsen 1d